Le Gardien du feu d'or, Rian van der Vuurst st.Elisabethgaarde 1 7103 ZZ  Winterswijk tel 0(031)543-536058

1 december 2015

K2015 nest le Gardien du feu d'or


26 november 2015

Tot ons grote verdriet hebben we vandaag miss Black in moeten laten slapen, door lichamelijke problemen zou zij geen fijn leven krijgen en altijd problemen houden. Dit gunnen we haar niet. Dag kleine miss Black

25 november 2015

Onze kleine miss Roze, stamboomnaam Kyara Evita 


Deze kleine dame is rustig en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden.


30-Oktober 2015

De stamboomnamen zijn bekent:

De Reutjes:

Kadin Acda le Gardien du feu d’or

Knox Gismo le Gardien du feu d’or

Kimbo Junior le Gardien du feu d’or

Kardo le Gardien du feu d’or

Kazou Djuke le Gardien du feu d’or

 

De teefjes:

Kato Flynn le Gardien du feu d’or

Kimba Fleur le Gardien du feu d’or

Katoo le Gardien du feu d’or

Kyara Evita le Gardien du feu d’or

Kate le Gardien du feu d’or

Karma Indra le Gardien du feu d’or

Katherine le Gardien du feu d’or

26 0ktober 2015


De allereerste foto van het 'K 2015' Nest

25 oktober 2015

Vandaag is Puck bevallen van 7 teefjes en 5 reutjes, Puck en de puppen maken het goed. 

later meer...

18 oktober 2015

Inmiddels hebben we de twee mooie middagen gehad waarin we kennis gemaakt hebben met toekomstige puppiemensen. Het was gezellig informatief en waarschijnlijk hebben we nieuwe vrienden gemaakt, wat wil je nog meer!

Terwijl Puck het met de dag rustiger aan gaat doen heeft haar liefje Kimbo vandaag een heerlijke strandwandeling gemaakt op het mooie strand van Bredene.


8 Oktober 2015

Dikkertje Dap, Prinses op de erwt, noem maar op, deze namen gelden nu allemaal voor Puck. Mevrouw is echt zwanger en heeft al een hele dikke buik. Dat wordt zeker een flink nest. Het gaat goed met Puck, ze slaapt wel meer en is rustig ze eet als een echte drachtige dame(de vorige keer wilde ze bijna niet eten) en gaat nog bijna elke dag een rondje rustig draven naast de fiets. En dan heerlijk uitrusten in de werpkist waar ook haar kussen nog in ligt. 


En de kraamkamer is klaar

24 september 2015

Puck is drachtig. De echo zag er prima uit. We konden ook al een hartje zien kloppen.

26 en 27 augustus 2015

Puck en Kimbo hebben een paar amoureuze dagen gehad, nu mogen we hopen op een mooi resulaat. Duimen dat Puck ook daadwerkelijk drachtig is. We zullen nog een paar weken moeten afwachten.

17 augustus 2015

Nog een paar dagen dan is het zo ver, dan reizen we af naar de belgische kust voor een rendez-vouz met Kimbo. 

Kimbo is er klaar voor...nu Puck nog

17 mei 2015

We kijken uit naar juli 2015 en hopen dat Puck Evita le Berger de la Ruche dan een liefdevolle affaire heeft met Kimbo van het Klotzicht, waaruit we hopelijk in september 2015 een mooi nestje fauve briards mogen verwachten.

Website Kimbo


Kimbo van het Klotzicht

20 maart 2014,

Suus, Iska, Ian, Iron, Body, Beatle, Joppe, Buffel, Kundo, Bonito en Easy zijn alweer 1 jaar geworden. Allemaal hebben ze het ontzettend naar hun zin bij hun nieuwe baasjes.

----------------------

5 juli 2013, Inmiddels zijn de pups alweer 15 weken oud, wat gaat de tijd toch snel, de rust is inmiddels weer een beetje teruggekeerd in huize van der Vuurst. Hoewel...Kleine Easy zorgt er wel voor dat we ons niet vervelen. Hij is een rustig hondje maar speelt nu al de baas over Puck en Bowi, dat zal wat worden in de toekomst. Nu gaan we vakantie vieren en wil ik de zomer gebruiken om eens op visite te gaan bij alle pups om te kijken hoe het met ze gaat. De ronde van Nederland en Belgie, zullen we het maar noemen.

------------------------

19 mei 2013, Ike onze grote teddybeer heeft als laatste een nieuw thuis gevonden, zijn nieuwe naam wordt Buffel een naam die hem op het lijf geschreven is.

Ja en dan is het zover. Alle hondjes hebben een nieuwe baas gevonden en hoewel Buffel nog even mag blijven bij ons is het wel stil in huis. Helaas is er dan wel weer tijd over om te strijken....

We zijn heel erg blij met alle families waar onze pups met open armen ontvangen zijn en wensen hen samen met hun families heel veel geluk.

Ike, licht blauw

6 mei, wat een leuke dag vandaag. Samen met mama Puck zijn de pups vandaag met de auto op stap geweest. Naar een heuse fotostudio. Het was erg leuk. In de auto waren alle pups mooi rustig en een aantal keek ook echt uit het raam, echt onvoorstelbaar hoe makkelijk dat allemaal ging. Bij de fotostudio hebben we de ren maar weer opgebouwd en vielen alle hondjes al weer snel in slaap, het was dan ook best warm buiten. Mama Puck mocht als eerste, als een volleert fotomodel stond ze voor de camera. Daarna waren de puppen aan de beurt en ja wat doen puppen als ze wakker worden.....plassen. Dus je kon je klok er op gelijk zetten; elk hondje moest eerst een plasje doen....wat was ik blij dat het een afneembare vloer was!! Volgens mij zijn de foto's super geworden, nu even wachten op het resultaat. Vanavond zijn de buurvrouwen nog even puppies komen knuffelen, voor ze allemaal weg zijn wilde ze ze toch nog even zien. Erg gezellig.

--------------------------


3 mei, het waren een paar drukke dagen, woensdag is de dierenarts geweest om de hondjes na te kijken en te enten. Alle puppy's zijn gezond en dat is heel fijn om te horen. Middags zijn de dames van de fokadviescommissie van de Nederlandsche Braird Club geweest voor de nestcontrole. Met hele goede resultaten, ik ben dan ook super trots. Samen met de dames hebben we onze eigen pup uitgezocht en wij zijn dan ook heel erg blij met de keuze, het is groen geworden en zijn stamboomnaam is Ici; wat 'hier' betekent, heel toepasselijk.Ook zijn er deze week veel puppiemensen komen knuffelen met hun nieuwe hondje, erg gezellig allemaal. Gisteren zijn alle hondjes gechipt door de raad van beheer. En dan realiseer je je ineens dat het afscheid toch wel erg dicht bij komt (Ik heb bij de gedachte al tranen in mijn ogen).. Nu wordt het tijd om de contacten op te maken, de puppygids af te drukken en de puppypakketten klaar te zetten. Zucht.....

-------------------------

24 april 2013, Inmiddels hebben al 9 hondjes een nieuwe baas gevonden. Nog twee prachtige pups zijn opzoek naar een nieuw gezin.

De dagen vliegen voorbij, het gaat mij eigenlijk te snel. Het is bijna niet te geloven dat de pups vandaag alweer 5 weken oud zijn. het is heerlijk om ze om je heen te hebben, het enige nadeel is dat Puck geen zin meer heeft om de rommel van de puppen op te ruimen, dus dat zorgt voor een flinke berg schoonmaakwerk. Maar gelukkig hebben we al aardig in de gaten hoe het werkt bij de puppen, wakker worden, plassen en poepen, eten, plassen en poepen, slapen, wakker worden,poepen en plassen, enz. Dus als we het een beetje slim aanpakken en de puppen kunnen lekker naar buiten dan is het allemaal goed bij te houden. Dus het is wel te begrijpen hoe blij wij zijn met het mooie weer van dit moment. De puppen ontwikkelen zich prima, ze groeien als kool. Spelen, stoeien, vechten, enz het hoort er allemaal bij. Even laten weten wie de baas is en die oren die in die 5 weken zo mega snel gegroeid zijn, zijn perfect om eens lekker in te bijten. Soms piept er dan ook een pup flink als er weer eens een tandje in de oren hangt. Moeders vind het steeds minder fijn om melk te geven, dat is natuurlijk wel te begrijpen als je ziet en voelt hoe scherp die tandjes zijn. Verder is het heerlijk als 's avonds op de bank een pup heerlijk tegen je aankruipt. En we allemaal heerlijk kunnen knuffelen met de pups.

Er staan weer nieuwe foto's op de site!!

----------------------

15 april 2013, ppppfffffff, even tijd nemen om de site bij te werken, ik had me voorgenomen om elke paar dagen wat te schrijven. Maar dat is me dus duidelijk niet gelukt. Het zijn hele volle dagen, maar nog steeds erg leuk. In 1 week tijd is er ontzettend veel gebeurd en ontwikkelen de hondjes zich met een razend tempo. Ze eten inmiddels 3 keer per dag 'brokkenpap', ze kunnen echt stoeien met elkaar en spelen met speeltjes in de werpkist. De kist wordt al bijna te klein. Inmiddels wegen ze al ongeveer 2,5 kilo, ze groeien als kool. Gisteren zou het mooi weer worden en de ren stond al klaar buiten om de puppen voor het eerst 'de wei in te laten', maar na een paar minuten gaven ze toch wel aan dat ze het nog wel erg koud vonden. Dus nu maar wachten op het echte mooie weer. Deze week zijn de eerste puppiemensen op visite geweest, het was erg leuk en relaxed en de eerste hondjes hebben hun baasjes letterlijk zelf gekozen, dat was heel mooi om te zien. Puck vindt het geven van melk op dit moment niet meer zo leuk als in het begin, maar dat kan ook niet anders met doorkomende tandjes en vlijmscherpe nageltjes. TV kijken komt er niet meer van en als het al lukt om even op de bank te zitten dan vallen de ogen al snel dicht van vermoeidheid. Maar al met al een ervaring om nooit te vergeten. Ik kijk erg uit naar de komende bezoeken van de nieuwe puppiemensen waarvan vandaag een hele speciale, maar dat is nog een geheim....... later meer.

----------------

8 april 2013, er staan filmpjes van het 'I' nest onder het kopje, filmpjes puppies. Sinds 2 dagen zijn de pups gaan stoeien en ze zijn elkaar ook al een beetje aan het verzorgen. De eerste blafjes en een echte Briardhuil klinkt al regelmatig door de kamer. Ze lopen al met een flinke snelheid door de werpkist. En de mand waar ze de eerste weken nog wel eens in bleven tijdens het schoonmaken en voeden, daar kruipen ze al uit.

3 april. Wat gaat het toch snel, de eerste 2 weken zitten er al op en wat groeien ze hard. Gemiddeld wegen de pups al zo'n 1300 g. We kunnen de hele dag naar de pups kijken, het is echt genieten. Ook valt het me mee hoe relaxed alles op dit moment eigenlijk is. Puck regelt het grootste gedeelte zelf en de pups laten wel weten wanneer ze honger hebben. Soms hebben ze de dolle 5 minuten en rollen ze over elkaar heen als een partij palingen in een emmer. De ontwikkeling gaat zo snel dat alle pups nu al redelijk stabiel op 4 pootjes door de bak lopen, alleen na een maaltijd wil het wel eens even lastig zijn omdat dan de dikke buik in de weg zit. Hun eerste ontworming is ook al achter de kiezen. Vandaag gaan we de nageltjes van de puppen knippen want die zijn aardig scherp en dat is voor Puck niet echt fijn.

________

30 maart, vandaag heeft Little Miss Orange als eerste van alle pups haar oogjes geopend, een mooi moment. Ook proberen de pups al te lopen op 4 pootjes, soms lukt het een paar stapjes. Vandaag hebben een aantal pups de grens van 1000 g gehaald, ze groeien als kool. En het leukste misschien nog wel, de namen zijn bekend.

De Reutjes:

 Ice le Gardien du feu d`or
Igor le Gardien du feu d`or
Iron le Gardien du feu d`or
Iskender le Gardien du feu d`or
Imre le Gardien du feu d`or
Ici le Gardien du feu d`or
Ivan le Gardien du feu d`or
Ike le Gardien du feu d`or
Ian le Gardien du feu d`or
De Teefjes:
 
Indira le Gardien du feu d`or
Izara le Gardien du feu d`or
 
------------------

26 maart, inmiddels zijn de pups 7 dagen oud en ze doen het super. Vandaag hebben we ze gewogen en wegen ze allemaal al rond de 700 g of zelfs meer. Het is een heel rustig groepje tot het moment dat 1 van de pups honger begint te krijgen, waarschijnlijk jut hij zijn broers en zusjes op om eens even flink wat geluid te maken zodat Puck niets anders kan dan gaan voeden. Ook met Puck gaat hetsteeds beter want het kost haar ontzettend veel energie om al die puppen van eten te voorzien. We voeren haar dan ook de hele dag.

Het is mooi om te zien hoe de pups zich ontwikkelen, iedere pup op zijn eigen manier, de 1 heeft het hoogste woord en de ander wacht gewoon af. Ook elk kopje is uniek, prachtig om te zien.

---------------

23 maart, helaas heeft onze kleine benjamin van het stel het niet gered, Pupje 12 was niet alleen de kleinste maar is als laatste geboren en dat heeft er voor gezorgd dat hij geen makkelijke start had, Vandaag hebben we dan ook afscheid van hem moeten nemen. We hebben de kleine pup nog wel een naam gegeven en zo is hij dan de eerste uit het "I" nest met een naam:" Il y avait", wat "er was eens" betekent.

----------

  Wauw, wat een dagen…dinsdagavond 19 maart is de bevalling van Puck begonnen. Ze was dinsdag al wat anders als normaal, ze begon te graven in de werpkist en eten zat er niet meer in. ‘s Middags voor mijn gemoedsrust nog maar even met haar naar de dierenarts geweest, Ze was wat mager omdat ze aardig wat van  haar eigen reserves in de groei van de pups heeft gestoken. En volgens de dierenarts zou het zomaar snel kunnen beginnen en zo was het ook. Puck heeft het fantastisch gedaan en 20 maart, 17 uur na de geboorte van de eerste pup, kwam dan ook de laatste pup ter wereld. We waren ontzettend verrast met 12 pups!!!! Wat een hoeveelheid...

Het is dan ook heel regelmatig koppen tellen, Gelukkig zijn alle 12 pups gezond en doen ze het heel erg goed. Omdat het zoveel pups zijn moeten we wel bijvoeden, dat was natuurlijk even wennen voor een nieuwbakken fokker, maar het went heel snel en we worden er op deze korte termijn al aardig handig in. En een groot voordeel van het bijvoeden is dat je de pups even lekker bij je kan nemen en ze eens rustig bekijken. Hoe klein ze ook zijn je ziet echt al verschillen in uiterlijk en karaktertjes, echt ontzettend leuk om te zien. En stuk voor stuk vind ik ze natuurlijk prachtigJ. De mand die we voor de puppen hadden om ze in te laten slapen was eigenlijk al meteen te klein en voor Puck is het te overweldigend om alle 12 puppen continu om haar heen te hebben, dit hebben we opgelost door een iets grotere lage bak in de werpkist te zetten zodat Puck goed bij de puppen kan en alles kan schoonhouden en op deze manier heeft ze genoeg ruimte en rust om bij te komen. Want dat heeft ze nodig. Het is ook nog zeer special dat we 10!!! Reutjes en 2 teefjes hebben, hoe dan ook allemaal fantastisch en we zijn er dan ook erg blij mee. Nu gaan we er voor zorgen dat ze alle 12 mooie gezonde puppen blijven en dat ze groeien….en daar zullen we onze handen vol aan hebben. De foto's van ons "I" nest staan onder het kopje foto's.

 19 en 20 maart 2013,

De pups zijn geboren. Het leek een heel elftal maar als kers op de taart kregen we er ook nog een reservespeler bij. 12 stuks dus. En zoals het er nu uitziet alle twaalf gezond. Er zijn 10 fauve reuen geboren en 2 fauve teefjes. Puck heeft het fantastisch gedaan en ligt nu zeer moe maar voldaan te genieten van haar pups. Nu even uitrusten, later meer.

meer foto's later

----------17 maart, tonnetje rond, de laatste loodjes.....

-----------------

16 maart, het einde is in zicht, nog een weekje en dan weten we meer. Ook voor Puck is het goed dat het einde inzicht is, ze wachelt echt heel erg en alles lijkt haar in de weg te zitten, gisteren zijn we even naar de dierenarts geweest om te wegen en onze dame is bijna 8 kilo aangekomen. Dat was ook wel te merken want ze kwam uit zichzelf de auto ook niet meer in. Vanmorgen wilde ik haar even wassen onder de douche omdat ze zo dik is dat ze zichzelf niet meer goed schoon kan houden, maar wat een paar dagen geleden nog wel lukte, de trap op lopen, kreeg ze nu niet meer voor elkaar. Dan maar ouderwets in de teil. Dit weekend zullen we haar nog eens heerlijk borstelen en vooral erg vertroetelen. Eten daar heeft ze op dit moment helemaal geen zin in(of ruimte voor). Wel likt ze het laagje yogurt van haar voer af, want dat blijft toch favoriet. Nu is het afwachten, wij zijn er allemaal klaar voor.

--------------

8 maart, Vandaag is Puck 50 dagen drachtig. Puck groeit en groeit, als je haar een nachtje niet gezien hebt lijkt het wel of ze weer dikker is. Ze is nu ook echt de " Dikke dame", ze waggelt door het huis. Hangt heel graag tegen me aan, het liggen is niet altijd even comfortabel. Het eten zorgt al gauw voor een vol gevoel en eigenlijk vindt ze het alleen maar lekker met een beetje yogurt. Gelukkig zijn het geen augurken.... De voorbereidingen zijn in volle gang, de "kraamkamer" is klaar. En sinds enkele dagen slaapt Puck(maar ook Bowi) heerlijk in de werpkist. En wij kijken met zijn allen erg uit naar de bevalling en de pups. Hieronder een foto van de muurtekening in de "kraamkamer".


4 maart , vandaag heb ik voor het eerst een pup gevoeld op de buik van Puck. De pup paste als een bolletje in mijn hand.  Een fantastisch gevoel.

----------------

Zondag 3 maart 2013 is Ummo Freya Fresena's Gandhi BOB geworden tijdens de hondententoonstelling in Groningen, Natuurlijk feliciteren we Gandhi en Angelika met dit mooie resultaat. Hopelijk zullen zijn nakomelingen het later net zo goed doen.

 25 februari 2013

Nieuws update

Vanmiddag hebben we weer een echo laten maken door de dierenarts, het was een gezellige boel in de donkere kamer, alle assistentes en ook een tweede dierenarts wilde dit mooie moment meemaken. De ooh's en aaah's klonken bij de eerste beelden dan ook door de kamer. Er was al heel wat te zien, mooie kloppende hartjes, navelstrengetjes en vrolijk bewegende puppen lieten zich bewonderen. Het ziet er uit als een mooi groot gezond nest. De preciese hoeveelheid blijft nog een verrassing. 1 van de puppen was al ruim 4 cm groot, de andere hebben we niet gemeten. Ook met Puck gaat het goed op dit moment. Ze is lekker lui, af en toe speels erg knuffelig en super hongerig, al met al erg goed dus. Gisteren begonnen met het opknappen van de "Kraamkamer", helaas altijd meer werk dan je denkt, maar we hopen dat alles a.s. zondag klaar is. Ik heb van de dierenarts bestandjes meegekregen van de echo, leuke hele korte filmpjes, helaas zijn ze te groot om ze op te sturen. Ik moet nog even kijken hoe ik dat zou kunnen doen. Mochten jullie ze nu al willen zien dan zou dat kunnen via mijn Facebookpagina. Zoek op Rian van der Vuurst-Louwers en dan staan er al 2 filmpje op.

--------------

11 februari 2013,

Puck is drachtig we zijn ontzettend blij met dit goede nieuws. Heeft u interesse in een pup neem dan contact met ons op.

--------------

"Puck" (Evita le Berger de la Ruche) en "Gandhi" (Multi Sel. Frya Fresena's Ummo)

hadden 18 en 19 januari 2013 een date.

We hopen ongeveer 21 maart 2013 een nestje fauve puppen mogen verwelkomen.

Voor meer informatie over Gandhi (Multi Sel. Frya Fresena's Ummo) bekijk zijn website

http://www.frya-fresenas-ummo.de

Foto's van hun date zijn te bekijken onder het kopje Puck/Gandhi bij foto's

 

PuckGandhi

Gandhi


Gandhipuck

 

 

 

 

 

 

Briardkennel le Gardien du feu d'or is lid van de Nederlandsche Briard ClubBriard, Puck Evita le Berger de la Ruche | Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl