Le Gardien du feu d'or, Rian van der Vuurst st.Elisabethgaarde 1 7103 ZZ  Winterswijk tel 0(031)543-536058

Sinds 2002 wonen wij in Winterswijk. Met 4 jongens, Dave, Noah, Nathan en Bjorn.  Wij wilden heel graag een huisdier maar omdat ik allergisch ben voor veel dieren is het er nooit van gekomen. Wel hadden we twee konijnen maar die leven buiten en eerlijk gezegd deden zij niet echt mee in het gezin. Na enkele jaren kwam er een kat, Siepie, dat ging heel goed en was erg gezellig maar na twee jaar werkten de medicijnen die ik gebruikte om de allergiën te onderdrukken niet meer. We hebben het nog een jaar geprobeerd maar toen werd ik echt te ziek. Siepie leeft nu op een mooie boerderij in Brabant en heeft het heerlijk naar haar zin.


Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, een huisdier blijft trekken. En na bloedonderzoek naar allergie voor honden, wat goed uitpakte, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte hond. En dat werd Bowi. Onze eerste hond Bowi, is een kruising  labrador/bouvier. We zijn gek op haar en zij is een heerlijke aanhankelijke hond. Heel vaak werden we aangesproken met de vraag of Bowi een briard is. Door deze vraag zijn wij op zoek gegaan naar alles wat er maar te vinden was over de briard. En meteen hebben we onze harten verloren.  Al binnen enkele maanden werd er een nestje geboren bij briardkennel Le Berger de la Ruche in Hengelo(ov). Wij waren meteen verkocht. Inmiddels is Puck al weer ruim vijf jaar bij ons. Ze is nu niet meer weg te denken. We zijn inmiddels zo gek op onze Puck dat we zelf briards gaan fokken. Op deze site laten we zien hoe Puck groeit.

Uit het eerste nestje van Puck hebben we 1 pup gehouden, dit is Easy (Ici le Gardien du feu d'or). Easy is een grote knuffelbeer vindt het heerlijk om met de bal te spelen en om trekspelletjes met een dik koord te doen met ons of met zijn moeder. Easy is het voorbeeld van een "grote vriendelijke reus".

Familie van der Vuurst 


Briard, Puck Evita le Berger de la Ruche | Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl