Le Gardien du feu d'or, Rian van der Vuurst st.Elisabethgaarde 1 7103 ZZ  Winterswijk tel 0(031)543-536058


Puck is een briard ofwel Franse herdershond. Puck is een teefje en is geboren op 29-08-2009 in Hengelo(ov) bij de familie Bijen van Briardkennel le Berger de la Ruche. Haar kleur is fauve, maar ze is net een toverbal. Puck komt uit een nest van 10 pups, 6 teefjes en 4 reutjes. Puck draagt het groene bandje op de onderstaande foto.  Sinds oktober 2009 woont Puck bij ons, de familie van der Vuurst.

Haar naam:

De eerste keer dat we gingen kijken naar het nestje waren de pups 2 weken oud. ze waren nog erg klein. Het was een prachtig nest. Het was een E nest, wat betekent dat voor de stamboomnaam de eerste naam moet beginnen met een E. De fokster had al namen doorgegeven aan de raad van beheer en daaruit mochten we er 1 kiezen. Het werd Evita Le Berger de la Ruche.

En al snel werd dat roepnaam Evy. Zo is het eigenlijk gebleven tot de dag dat we Evita op zouden halen. Er kwamen twijfels over de naam, zodoende werd de naam op de ophaaldag nog veranderd in Eva (Ik had al meteen mijn twijfels maar ja, 5 tegen 1). Twee weken lang was het dus Eva, maar het voelde niet goed. Een hondje wat het liefst door de borders rent en vijvers graaft in de tuin, heet geen Eva. Op een gegeven moment kwam ze weer onder de modder binnen en zei ik: 'Dit is toch geen Eva, dit is Puck'.

En zo is het gebleven, onze Evita, Evy, Eva le Berger de la Ruche heet gewoon Puck.

Puck woont in een gezellig vol huis, vader, moeder, 4 jongens, Easy en dan natuurlijk Puck.

Op het moment dat we Puck mee naar huis mochten nemen uit het nest, zei de fokker: "Briards moeten vooral veel geknuffeld worden".

En dat doen we dan ook ........en ze vindt het heerlijk.

 

Inmiddels is ze alweer 5 jaar en heeft ze op show's al mooie resultaten behaald.

Waaronder 5 september 2010 samen met haar 3 grote broers en zus, beste nest op de jonge hondendag van de Nederlandse Briard Club.

En zaterdag 9 oktober  en 11 december  2010 Jeugd CAC's tijdens de shows van Zwolle en Wijchen.

En op 11 juni 2011 haar eerste CAC-CACIB tijdens de pinkstershow in Arnhem.

in 2014 is Puck geselecteerd in Nederland!

Puck heeft gehoorzaamheid puppie, A en B

En behendigheid A, B en C

In 2014 heeft zij de UV uithoudingstest doorstaan

Kijk maar eens onder resultaten.

20 maart 2013 is Puck moeder geworden van 11 pups. 9 reutjes en 2 teefjes. Puck is een hele lieve en zorgzame moeder. En nu nog steeds, voor Easy blijft ze echt de moeder die zorgt en verzorgt.

Het enige nadeel van onze Puck, ze is gek op water. Het liefst de modderige vijver in.

Maar daarna weer lekker schoon!


Briard, Puck Evita le Berger de la Ruche | Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl